måndag 20 februari 2012

Utförsäkringens katastrofala följder!

Vår välfärd har havererat och fler drabbas dagligen till ett liv i misär, det räcker att bli sjuk eller arbetslös så fungerar inte ekonomin längre. Att det inte går att leva på 4000-7500 i månaden, månad efter månad, år efter år behöver man ju inte vara ekonom för att räkna ut. Bor man på landet så måste man även klara en bil på den summan så man kan ta sig till arbetsträningen som ju är ett av villkoren för att få behålla denna summa. Arbetsgivaren har givetvis ingen anledning till att någonsin anställa dig eftersom ingen säger ju nej till gratis arbetskraft. Av den anledningen kommer även friska arbetssökande finna att det är totalt omöjligt att få ett nytt jobb om man blir arbetslös. Inte nog med att man känner sig väldigt utnyttjad i arbetslinjens Fas1 och Fas2, det blir ännu värre när man kommer till Fas 3, då får nämligen arbetsgivaren betalt för att du arbetar till en slavlön. Vem som helst med en gnutta sunt förnuft kvar begriper ju att INGEN arbetsgivare någonsin kommer att anställa någon med avtalsenlig lön när de kan få betalt för arbetskraften!
Fas 3 kommer att slå ut de flesta jobb och de arbetslösa får leva på en av regeringen halverad A-kassa det år de är berättigade till det, sedan hamnar även de i Fas1,2,3. och till slut får arbetsgivaren betalt även för dem. Ett evigt ekorrhjul som skapar fler och fler slavplatser och gör allt fler utfattiga. 
Är det verkligen så här vi vill att Sverige ska fungera? Att arbeta tills vi är 75, trots allvarliga sjukdomar eller skador för ett aktivitetsstöd som det absolut inte går att överleva på medan arbetsgivarna tjänar storkovan på jobbfabriker finansierade av de ännu friskas skattepengar?
Det är dags att vakna nu och inse att detta kan drabba vem som helst, denna regering kan inte vara kvar om vi inte vill tillbaka till fattigstugornas tid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar