söndag 13 maj 2012

Donias tragiska bortgång får inte tystas ned!

Ju mer man sätter sig in i vad som hände innan Donia gick bort ju tydligare framgår det att hon hade behövt blivit inlagd på sjukhus minst en vecka innan hon gick bort. Varför kontaktade fostermamman inte vården överhuvudtaget? Donia tappade vikt, läpparna sprack vilket tyder på att hon inte fick i sig varken mat eller vätska. Varför ser man inte som fosterförälder till att hon åtminstone fick i sig vätska? Varför låter man henne ligga i sin säng tills hon dör?
Både Donias mamma Annina och systern Cecilia förstår genom telefonkontakt med Donia att hon är väldigt sjuk och de ber till Gud att hon ska leva till måndag då systern äntligen fått lov att besöka fosterhemmet, även om löftet bara var muntligt och fosterfamiljen skjutit upp mötet ett otal gånger redan så låg deras hopp i att få komma dit så Donina kunde få den läkarvård som de var övertygade om att hon behövde för att överleva. Varför ser inte fosterfamiljen hur sjuk Donia är? Med facit i hand så är hon döende men de ser inte det eller så bryr de sig inte? Båda scenarierna är lika oförståeliga, ett fosterhem borde väl granskas väldigt noga innan de får ta hand om andras barn? En viss medicinsk utbildning borde väl vara ett krav? Eller har soc. så ont om fosterhem att allt godkänns? Attendos ansvar är också höljt i dunkel, både de och soc. har väl ett ansvar att kontrollera deras  fosterfamiljer? Inga svar verkar gå att få därifrån, än har de inte börjat skylla på varandra men det är kanske bara en tidsfråga? 
Åklagaren har som sagt lagt ner fallet men det som framkommer på chatter och sidor på facebook borde bevisa att det är ren vanvård det handlar om så därför ber jag er om hjälp att skriva på Namnisamlingen så att åklagaren kan ta upp fallet igen. Allt material från nätet kommer att skickas dit och även ingå i en JO-anmälan när mer fakta kommit fram. 
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6580


"Vårdplan

Det ska alltid upprättas en vårdplan om ett barn placeras utanför hemmet. Det spelar ingen roll om placeringen är frivillig från vårdnadshavarens och barnets sida eller om vården sker med stöd av LVU. I vårdplanen ska det framgå vad som är syftet och målet med placeringen, hur länge barnet ska vara placerat, vilka insatser som ska genomföras och hur ett eventuellt umgänge (kontakt och träffar) med föräldrar eller andra närstående ska gå till. Vårdplanen ska undertecknas av vårdnadshavare, barnet om det är över femton år, den som ska ge vården och socialtjänsten. Du har rätt att få klarhet i vad som gäller med placeringen! Regler om vårdplan finns i SoL 11 kap 3 §."



Utdrag från fb.


Annina Karlsson
April 25
Min deporterade dotter ligger sjuk och har andningsbesvär, spruckna läppar och kan knappast prata över 2 veckor. Hennes storasyster vill göra ett besök. En konsult har sakt till socialen att fostermor har kravet att besöket ska endast vara en timme, att tid ska avtalas före. När storasyster efter 511 samtal äntligen for tag i henne per telefon klagar fostermor att hon har ringt hennes mobil, att det fick hon inte? fasst hemtelefonen tutat upptagen hela dan? Fostermor kunde inte avtala varken tid eller dag utan hänvisa till en konsult. Socialen hänvisar till fostermor att det är heltupp till fostermor att avgöra hur hon vill ha mötet? Nu har en hel veckas väntan följt och detta avtal blir aldrig av och säger att systern inte ska ringa till denna konsult utan vänta po samtal fron fostermor. Vem är ansvarig ? Sjuka lillesyser vill ha besök och storasyser vill komma. De har inte sett varandra po 5 or.
Like · 
2 people like this.
50 of 64

Annina Karlsson Kanske nogon känner till en email adress till länstyrelsen ? föredrar att ta skriftligt.
April 25 at 9:40am · Like
Annina Karlsson Jag kan fatta att denna fostermor är väldigt upptagen för hon har ju ridskola och en massa hästar. Hon är ute till sent po kvällarna med detta.
April 25 at 9:51am · Like · 1
Annina Karlsson Storasyster har pratat med lillasyster i telefon och när jag undra hur hon verka mo sa storasyster att hon ber till gud att hon lever till po mondag.
April 25 at 10:03am · Like
Elisabeth Öhman Fy vad hemskt......
April 25 at 10:04am · Like
Christina Andersson Herregud Annina!!!



April 25 at 1:34pm · Like
Annina Karlsson Nu mitt po dagen tala Cecilia med soc och fostermor och soc sa till fostermor att hon moste tala med storasystern. Nu sa fostermor att hon ringt 4 gonger dagen innan men det finns inte ens registrerat. Och sa även att Storasyster ska ringa mobilen för hon var inte hemma so mycket. Men det sa hon ju förut att man inte fick? Fostermor sa att de ska ta lillasyster till läkare imorron och när storasyster sa hon kommer po fredag sa hon att det inte gick för de ska till läkaren? Men det är ju inte fredag imorron. Lillasyser kunde man inte prata med för hon gick precis ut? Mötet blev uppskutet till po mondag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar